Легендарният вокалист Joe Lynn Turner (Ex-Rainbow, Deep Purple), взема участие на няколко големи фестивали в България

 

Джо Лин Търнър продължава да бъде обичана музикална легенда в България. След като взе участие на големи събития по телевизията, включително и "X Factor", той очаква с нетърпение завръщането си в България това лято. На 17 юни, той ще участва на фестивалът "Изкуството е:" благотворително събитие, което ще се проведе в град Монтана и на 18 юни, той ще пътува до Троян за фестивала "Рок академия".

 

Търнър винаги се е ангажирал да помага на много благотворителни организации. Той е силно заинтересован относно Националната комисия за борба с трафика на хора, на основата, която ще се проведе и петата годишнина на фестивала "Изкуството е". Тази организация е посветена на каузата за борбата срещу продажбата на деца / жени в региона и по целия свят. Търнър е посветен на подпомагането на тази кауза, както той смята, че такава престъпна дейност, е неприемливо и е в абсолютно противоречие с правата на човека. Той иска да привлече вниманието към тази кауза с надеждата, че все повече млади хора ще се научат как да се предпазват от такива престъпни опити. Темата за фестивала "Изкуството е:" ще бъде, "Децата на Монтана заедно на сцената с Джо Лин Търнър."

 

Събитието се организира от Nelian Николова. Шоуто започва в 18:00 на 17 юни, на централния площад Жеравица в на Монтана, вход свободен. Изпълнение на Търнър започва в 21:00 часа.

Националната комисия за борба с трафика на хора: http://antitraffic.government.bg/

Община Монтана: http://www.montana.bg/

 

Троян се намира в Северна България, в полите на Стара планина, възникнал като древно тракийско селище на пътя, който свързва Южна България със Северна България. Районът Троян е предпочитана дестинация за тези, които се интересуват от горещи извори и също е точката за достъп до Национален парк Централен Балкан, където има много туристически пътеки.

 

Събитието "Рок академия" ще се проведе от 20:30 часа на 18 юни, на централния площад.

Община Троян: http://www.troyan.bg/

 

Търнър винаги обича времето, което прекарва в България. Той казва: "Аз дори не мога да ви кажа колко пъти съм бил тук. Хората са невероятни, те обичат рокендрол и са страстни. Те са страхотни хора в душата си, те са прекрасни! Аз съм толкова благодарен на българския народ затова, че имам възможността за изяви тук.

 

"Джо Лин Търнър "Биография-накратко":

В кариерата обхваща над 70 албума, Търнър е най-добре запомнящ в работата си с Ричи Блекмор - РЕЙНБОУ и Дийп Пърпъл. Когато Блекморе решил да се фокусира върху разширяване на аудиторията на Rainbow, той решава да вземе Джо Лин Търнър. Талантът на Търнър за писане на радио- рок хитове, съчетани с вокалният му диапазон и способността да пее различни песни, помогна Рейнбоу да достигне до по-високо ниво на търговски успех. В края на 80-те години, той съживява кариерата и на друг виртуоз на китара, Ингви Малмстийн. През 1990 г. той е отново заедно с Блекмор и се присъединява към Дийп Пърпъл.

 

Фенове продължават да искат да слушат неговия отличителен, соул, блус и рок глас и той никога не е спрал да пише и записва песни или да радва публиката си с концерти. Дискографията му включва над десет самостоятелни компактдискове и много вокална работа по няколко други проекта. Търнър е обиколил, записвал и е работил с разнообразен набор от изпълнители като Billy Joel, Cher, Brian Johnson ACDC е, Mick Jones (Foreigner), Michael Bolton, Glenn Hughes (Deep Purple) и повече.

 

Най новият му албум е Sunstorm " Edge of Tomorrow." Sunstorm е успешен мелодичен рок проект нещо, което се случва за първи път през 2006 г., когато директорът на Frontiers Records "Серафино Перуджино, искал да покаже някои неиздавани музикални съкровища, които Търнър пише в края на 80-те и началото на 90-те години.

Наскоро той пътува до Викос, дефиле в северната част на Гърция, за да заснеме ефектно видео към заглавното парче от новия си албум.

 

Джо Лин Търнър в "The X Factor": https://www.youtube.com/watch?v=dmsmGvgSTDg

Джо Лин Търнър Официален сайт: www.joelynnturner.com

Джо Лин Търнър " Edge of Tomorrow" видео: https://www.youtube.com/watch?v=jn6gDAlXhqA

Официален български фен сайт на Джо Лин Търнър: http://joelynnturnerbg.org