Здравейте г-н Търнър,

 

 

Страхотно е да се срещнем отново в Германия.

 

 

1. Преди всичко, благодаря за този изключителен албум Rated X. Фантастични и енергични песни, носещи послание. Колко време работихте върху този проект и какви са бъдещите ви планове?

 

 

Джо Лин Търнър: Работихме върху Rated X повече от година, но не постоянно. Имахме дълги паузи , но всичко като цяло за около година.

 

 

2. Имахте турне в Англия, как решихте да направите акустично шоу и какво е усещането да изпълнявате песните в такава задушевна обстановка?

 

 

Джо Лин Търнър: Обичам да комуникирам с феновете и да науча какво мислят и чувстват, и да отговоря на въпроси, на които са искали отдавна. Акустичният формат на концерта сам по себе си води до такава атмосфера. Беше страхотно и планирам още такива концерти.

 

 

3. Разбрах, че с Ричи планирате повторно обединяване на Рейнбоу. Това вярно ли е и кога може да очакваме да видим Рейнбоу отново на живо?

 

 

Джо Лин Търнър: Има такава вероятност. Не знам какво нашата среща, творчески ще ни донесе. Повторно обединение, нов албум или кой знае... Предстои да разберем. Медиите пишат много в момента и го пресъздават така, сякаш вече се е случило. Аз смятам, че просто искат да си продават списанията (смее се). Но нищо не е черно на бяло написано. Ще видим! Стискайте палци!

 

 

4. Има песни във вашия сет лист, които наричаме „класики“, защото хората ги слушат от десетилетия. Например “ I Surrender”, “Burn”, “Street Of Dreams”, “Stone Cold”, са се превърнали в част от живота на много хора. Може ли да опишете магията на тези песни и защо всеки път, когато ги чуем имаме усещането, че ги чуваме за първи път?

 

 

Джо Лин Търнър: Музиката е магия! Ние живеем с нея и тя става част от живота ни. Има песни,които свързваме с нашите спомени. Песните са тези, с които ни напомнят, за нещо случило се или нещо специално.

 

Те имат магическата сила, да докоснат човек по много специален начин. Те са емоционални, духовни, физически, песните стават част от това, което сме и това, което ще бъдем. Магически спомен, описващ картината на живота ни.

 

 

5. Хората, които посещават вашите концерти, се чувстват вдъхновени от музиката ви. От къде черпите вашето вдъхновение?

 

 

Джо Лин Търнър: Понякога от мен самият, понякога от хората и от живота като цяло. Аз пиша за това, което е истинско. Било то реалност или фантазия. И двете са истински за мен.

 

Не съм раздвоен от живота си, бил той фантазия или жива реалност. Ние сме, това което сами създаваме, като мечта. Не мечтай, а бъди мечтата!

 

 

6. Бяхте в X Faktor България през феврурари, това е било вероятно вълнуващо и свързано с чудесен опит за вас. Планирате ли отново да посетите нашата страна тази година?

 

 

Джо Лин Търнър: Да, беше прекрасно. Благодарен съм, затова, че ме поканиха. Надявам се да посетя България отново. Там имам много специални спомени и хората са страхотни!

 

 

7. Нека да се върнем към ерата на Рейнбоу. Бих искала да ви попитам нещо, което лично на мен ми е било винаги интересно. Всеки път преди изпълнението на “Can’t let you go” държите ръцете си отпред кръстосани и главата сведена надолу. Какво означава тази песен за вас и какво мисли ви минават през ума в този момент?

 

 

Джо Лин Търнър: Честно казано, никога не съм обръщал внимание, защото винаги съм задълбочен в момента. Благодаря, че обърнахте вниманието ми върху това. Певецът трябва да пресъздаде моментът в една песен, когато тя е истинска, и е изпята с послание. Мисля, че, се фокусирам върху момента вътре в себе си, да почувствам текста и емоцията. Като певец, трява да можеш да изживееш емоцията,отново и отново. Да почувстваш болката, радостта или каквото и да било в една песен.

 

Ние сме актьори с чувства, но понякога е трудно, защото не ти се иска да преживяваш момента, когато той е болезнен. Но, това е живота и това е пеенето! Ние носим посланието с истината, била тя добра или лоша. И също така казваме и чувстваме, това което другите не могат да изразят. Ние сме тук, за да помогнем на хората, да се осъзнаят, да се вгледат в себе си и да почувстват какво песента им казва. Ние всички сме човеци и сме свързани.

 

Аз просто правя връзката между нас по- близка. Колкото до значението на песента, вие сами може да го намерите за себе си, така както лично ви докосва. Така и мен самият ме докосва. Моята история не е необикновена. Аз просто я пресъздавам по- добре от другите. Тук съм със мисия в живота. Аз съм духовен водач.

 

 

8. В края на нашето интервю имаме удоволствието да съобщим, че нашият фен клуб става на 5 тази година. Нека да го отпразнуваме и да оставим послание към феновете. Какви са вашите пожелания към тях?

 

 

Джо Лин Търнър: Поздравления за 5 годишнината! Толкова много време ли е минало? Времето лети наистина бързо... България има едни от най-готините рок фенове. И по-специално, сега в прехода към нова музикална парадигма.

 

Винаги съм разчитал на българските фенове, на тяхната любов и подкрепа. Винаги са ме подкрепяли и ще го правят! Обичам ги, заради тяхната лоялност!

 

 

Благодаря ви за това интервю, г-н Търнър. За мен беше удоволствие! Пожелавам ви всичко най- добро и Keep On Rockin’!

 

 

Джо Лин Търнър: Благодаря ви, за всичко което правите, оценявам го! Namaste!

                                                                                         16 Април, 2015 - Бохум/Германия