Интервю с Джо Лин Търнър - 2014

 

Здравейте Г-н Търнър,

 

За мен е удоволствие да се срещнем отново.

 

1. След една година сте отново в Германия. Но този път сте част от проекта “Rock Meets Classic”. На една сцена сте с изпълнители, като Алис Купър, Ким Уайлд и Бърни Шоу и Мик Бокс от Юрая Хийп.

Как се чувствате да бъдете част от този проект? 

 

Джо Лин Търнър: Прекрасно! Всеки един на това турне, е позитивен без проблеми с егото, и успяваме да работим в екип. Но съжалявам, че приключи.

 

2.  2. Много изпълнители правят акустични концерти. Някога мислел ли сте да направите акустично турне?

 

Джо Лин Търнър: Имал съм няколко акустични концерта. Въпреки че, не съм правил такъв тип турне, съм имал много частни изяви, които са били  повече акустично насочени. Приемахме запитвания за акустични концерти, също така разбрах, че и феновете изявяват  голям интерес към това, но трябва да се съобразим с бизнес ситуацията . Това е важно, за да можем да дадем на феновете най- доброто.

 

3.  3. Миналата година казахте, да очакваме нов албум с участиeто на Кармин Апис, Брус Кулик и Тони Франклин. Доколкото съм информирана, участниците в този проект сега са различни.

Бихте ли разказали повече за това, каква е историята на групата и как се събрахте заедно?

 

Джо Лин Търнър:  Не съм способен да коментирам това в момента. Реализирацията на албума се очаква през септември, ако всичко върви по план. Ще ви информираме възможно най-скоро, какво ще е развитието.

 

4.  4. Смятате ли че, в днешно време музикалните проекти са по – успешни от солов албум?

 

Джо Лин Търнър: Когато правя солов проект или съм част от проект с други изпълнители, аз давам най-доброто от себе си. Влагам душа, сърце и страст в моята работа. Така че, да кажа дали едната ситуация е по-успешна от другата, е много трудно. Докато соловия албум, е много успешен за мен като изпълнител, феновете предпочитат проект, където съм с други изпълнители.

 

5.  5. Имате ли планове за ново Live DVD?

 

Джо Лин Търнър: Да, в близкото бъдеще.

 

6. 6. Сега през април ще имате концерт в България/София. Ще свирите с групата на Николо Коцев „Кикимора“. Имате ли още планирани концерти в България тази година и къде?

 

Джо Лин Търнър: В Русе през септември, но все още не е потвърдено и затова не го публикуваме като официална дата в уебсайта.

 

7. 7. Вие сте човек с дългогодишен опит. Знам, че за един изпълнител е много трудно да открие себе си. Беше ли трудно за вас и може ли да опишете как човек може да отрие себе си?

 

Джо Лин Търнър: Това е много психологически въпрос. Моят съвет е, да следвате сърцето си и да имате куража да изживеете мечтите си, вместо да правите компромиси. Защото, в противен случай никога няма да сте щастливи.

 

8.  8. Можете ли да завършите изречението:

 

Музиката е... Всичко!

 

Благодаря ви за това интервю Г-н Търнър! Пожелавам ви, успех на предстоящите концерти!