С дългогодишният си опит на сцената и оглавяването на едни от най- известните рок групи в света “Rainbow” и “Deep Purple”, Джо Лин Търнър е запазил в себе си харизмата и енергията, и ни потапя в едно ново приключение от класически хард рок. В новият си албум, който ще бъде достъпен за феновете на 7-ми ноември в Европа и на 10-ти ноември в Америка, Търнър и новата група “Rated X” ни предоставят порция от качествен хард рок.

 

Историята на групата “Rated X” води началото си, от предложението на президента на звукозаписната компания „Frontier Records”, Серафино Перуджино. Той предлага на Търнър да се създаде нова рок група, с емблематични имена в рок бранша. Не след дълго, последвани от идеята, към групата се присъединяват: Кармин Апис, бивш член на групата “Blue Murder” и бивш барабанист на „Kiss”.

 

Към групата се присъединяват също така, Тони Франклин добре познат от работата си с музиканти, като Джими Джеймисън, Пол Роджърс, Дейвид Гилмор, Уайтснейк и много други. След търсене и на подходящ китарист към групата се присъединява и Карл Кохран, той работи с Търнър от доста време, като е взел участие и в няколко от соловите му албуми.

Трябва да отбележим, че в дебютиращият албум „Rated X” българският виртуоз Николо Коцев от групата „Брейзън Абът“, също е взел участие в няколко от песните.

 

Албумът се състои от дванадесет песни, с изключителна мелодичност и символични послания.

Първата от песните „Get Back My Crown” e с взривяващо начало и ни подготвя за останалата порция качествен рок, който предстои да чуем в албума. „This is who I am” е динамична песен, с блусарски привкус и изключителен текст придаващ мощен характер.

 

Меланхоличното интро на песента “Fire and Ice” създава впечатление за рок балада, но ни изненадва с точно обратното. Истински рок химн с неповторимото вокално изпълнение на Търнър. “I don’t cry no more” е с препускащото начало на барабани, безспорна динамика придружена от страхотнa соло китара.

Песента „Lhasa” има епично звучене. Мистериозното й начало донася усещане за онези приказни моменти, в които тръпнем, в очакване какво ще се случи и буквално секунди след това, е последвано от зловещото ръмжене на китари, експлозия от барабани и мощният глас на Търнър.

 

Шестата песен в албума „Devil in Disguise” е с типичното хард рок звучене, здраво забиване на китари, в комбинация с гръмкият глас на Джо. В песента „You are the music” чуваме брилятно изпълнение на соло китара. Песента е мелодична и изпълнена с хармония. „Peace of mind” ни връща обратно към хард рок реалността, звучащ на фона на емблематичните гласови данни на Джо Лин Търнър.

 

Песента „Maybe tonight” е специална сама по себе си, успокояваща и с магическа сила. Последвана от изпълнението “On the way to the paradise”, политаме в приключение, изпълнено с китари и с изключителният глас на Търнър. Следващата песен от албума, “Our love is not over”, е още една мелодична рок балада, с прекрасна соло китара. И последната дванадесета песен “Strangers in us all” е интересна комбинация, с позитивен завършек на това рок приключение, в което те ни впускат.

 

Дебютният албум “Rated X”, е наистина забежителен. Песните са динамични със страхотни музикални изпълнения и неповторимият глас на Търнър. Наистина могат да докоснат сърцето ви. Както веднъж Джо Лин Търнър ми каза: „Музиката е любов и любовта е музика“, защото когато Джо Лин Търнър пее, той пее с душата си и подарява късче от сърцето си на света.

 

“Rated X”, е комбинация от висок клас хард рок музиканти и едно страхотнo вдъхновение за хората по света, любители на истинската рок музика.

 

Благодарим, за вдъхновението и пожелаваме успех в музикалното приключение, наречено рок!

 

Членове на групата:

Джо Лин Търнър: вокал

Кармин Апис: барабани

Тони Франклин: бас

Карл Кохран: китара

 

Песни в албума:

1. Get Back My Crown

2. This Is Who I Am

3. Fire And Ice

4. I Don’t Cry No More

5. Lhasa

6. Devil In Disguise

7. You Are The Music

8. Peace Of Mind

9. Maybe Tonight

10. On The Way To Paradise

11. Our Love Is Not Over

12. Stranger In Us All

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Алесандро Дел Вичио - пиано, орган и бек вокали

* Николо Коцев - китара на песен- 8, 9,11; соло китара - 4, 12

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За да закупите албум, моля посете: : http://geni.us/RatedXAMZ

За повече информация, посетете: https://www.facebook.com/RatedXRocks?fref=ts и www.joelynnturner.com

 

Автор: Екатерина Чанкова, 07.11.2014